Græsslåning

Pleje af din græsplæne

Vi tilbyder flere løsninger på græspleje til private, erhverv og boligforeninger. Det kan være græsslåning, kanttrimning, kantskæring, vertikalskæring/plæneluftning, bekæmpelse af mos og ukrudt, gødskning eller anlæggelse af græsplæne. Vi er klar til at give dig et godt tilbud på pleje og vedligeholdelse af din græsplæne.

Græsslåning

Græsslåning er vejen til en smuk græsplæne. Afhængig af vejret, starter vi græsslåning-sæsonen i slutningen af marts og afslutter sæsonen i den første november uge. I disse 8 måneder gør vi vores bedste for at du har den græsplæne som du ønsker.

En velplejet græsplæne kræves dog jævnligt græsslåning. I gennemsnit slår vi græsset hver 10. dage, hvad betyder ca. 18 gange græsslåning pr. sæson.

Vi slår græsplæner for private, boligforeninger og erhverv og varetager hovedsageligt græsslåning for sommerhusejere i hele Musholm Bugt og Jammerland Bugt område.

For hver størrelse af græsplæne har vi maskiner der passer. Mindre græsplæner klipper vi med vores Husqvarna plæneklipper. Til de større græsplæner, benytter vi enten vores kraftige CubCadet havetraktor eller vores stærke Husqvarna Rider frontklipper for at udføre en effektiv og professionel græsslåning. Disse tre maskiner vil opnå optimale resultater på din græsplæne.

Afhængig af hvor langt græsset er på det tidspunkt, hvor klipningen udføres, og hvilken græslængde du ønsker, tilbyder vi forskellig muligheder.

Græsslåning med bioklip

Ved græsslåning med bioklip hvirvler græsset rundt under skjoldet så afklippet findeles flere gange. Derved bliver afklippet så småt, at det kan drysse ned imellem græsstråene og lægger sig i bunden af plænen, hvor det omdannes sig til muld og fungerer som gødning. Det er rigtig godt for din plæne. Dit plæne vil blive både sundere og nemmere at vedligeholde.

For at opnå det optimale resultat, skal plænen dog klippes en gang om ugen i sæsonen, afhængig af nedbør. På denne måde undgår man at afklippet ligger på græsset, mugner og danner mos i stedet for at gøde.

Græsslåning med sideudkast

Hvis græsset er blivet for langt for at køre/klippe med bioklip, så tilbyder vi græsslåning på den enkle måde med “sidegudkast”. Her det afklippede græs vil blive lagt i fuld længde (ikke findelt) på græsplænen.

Denne græsslåning metode afhænger meget af græslængden og vejrforholdene for at opnå et godt resultat.

Vi kigger gerne forbi for et samtale (rådgivning) og for at giv et uforpligtende tilbud.

Kanttrimning

Som en yderligere service tilbyder vi kanttrimning efter din græsplæne blev klippet/slået.

Med vores Kanttrimmer klipper vi kanterne på og omkring græsplænen. For eksempel omkring træstammer, blomsterbede, buske, tøjstativer, huset og hegn. Kanttrimning vil gøre din have endnu pænere efter græsslåning.

Kantskæring langs fliser og bede

Når græsset vokser over fliserne eller ind i bedene ser det ikke så fint ud.

Det kræver en god indsats med håndkraft eller en god maskine for at få det pænt igen. I dette tilfælde bruger vi vores Kantskærer som skær en skarp kante. Så at du få igen en smuk/skarp kante mellem græsplæne og fliser eller omkring bedene.

Vertikalskæring / Plæneluftning

Der er ikke noget værre end mos i græsplænen, når det eneste man ønsker, er en flot grøn plæne. Men heldigvis er der gode muligheder for at begrænse mosset og hjælpe græsset på vej.

Ved vertikalskæring snittes let i plænen, så vissent græs og mos fjernes. Jorden kan derefter optage mere ilt og flere næringsstoffer, og plænen vokser hurtigere og bliver pænere.

Det bedste tidspunkt at vertikalskære på er i foråret mellem april og maj efter den første plæneklipning. I den periode kan plænen bedst gendanne sig.

Vi anbefaler at behandle græsplænen med en plænelufter/vertikalskærer en gang om året.

Gødskning af græsplæne

Hvis man ønsker sig et ensartet, tæt, grønt og slidstærkt græstæppe uden mos, kløver og blomster, så må der gødning til.

Det bedste er at give græsset den første omgang gødning, når vækstsæsonen starter i løbet af april måned, efter den første eller anden græsslåning. På dette tidspunkt begynder græsset at genvinde sin styrke efter vinteren, og det er derfor her, det har brug for ekstra næring for at kunne vende tilbage med fuld kraft!

Gødning af græsplæne skyder således sommersæsonen i gang, så du har en lækker græsplæne, når sommeren for alvor rammer landet.

Kalkning af græsplæne

Græsplænen kan også have brug for at få tilført kalk. Kalken hæver jordens surhedsgrad (pH), og det giver græsset bedre vækstbetingelser.

Hvis jorden er for sur, vil græsset trives dårligt, og der vil komme meget mos i plænen.

Ved at give din græsplæne kalk med 2-3 års mellemrum forbedrer du altså jordens struktur og evne til at frigive næringsstoffer til græsset. Det er en meget effektiv metode til at hjælpe græsset med at optage den gødning, vi spreder i vækstsæsonen.

Det bedste tidspunkt at kalke på, er mellem februar og marts.

Nyanlæg af græsplæne/Omlægning

Hvis græsplænen er helt håbløs er den bedste og nemmeste løsning af omlægge hele plænen. Dette giver mulighed for at jævne plænen og gøre den flottere end den var før.

Skal du have anlagt en ny græsplæne eller omlagt din eksisterende græsplæne kan du lade os klare arbejdet.

Bekæmpelse af ukrudt i græsplænen

Døjer du med ukrudt i græsplænen? Så er der heldigvis hjælp at hente. Vi bekæmper ukrudt professionel, så du opnår en ukrudtsfri græsplæne.

Få et godt tilbud

Send os dine oplysninger samt beskrivelse af opgaven, så vender vi tilbage med et godt tilbud. 

KONTAKT

Musholm Bugt Haveservice